Rook babyruggen die van het bot vallen op de Ninja Woodfire Grill in minder dan twee uur. Je gelooft de schors niet.
Door Christie Vanover | Gepubliceerd 6 februari 2023 | Laatst bijgewerkt op 6 februari 2023

Wat zijn baby back ribs
Babyruggen zijn varkensribbetjes die zich in de buurt van de rug of lendenen van een varken bevinden. De botten zijn gebogen en kleiner dan ribben in St. Louis-stijl, die uit de buurt van de buik van het varken worden gesneden.
Lees meer over babyruggen en ribben in St. Louis-stijl door enkele van mijn andere recepten te lezen.
Ingrediënten

Substitutions: If you don't like mustard, you can use vegetable oil or hot sauce for the binder.

Hoe babyrugribben te grillen op de houtvuurgrill
- STAP EEN: Begin met het uit de verpakking halen van de ribben. Dep ze droog met keukenpapier. Als de ribben een membraanlaag bovenop de botten hebben, trek die er dan af.
- STAP TWEE: Breng gele mosterd aan op beide zijden van de ribben en besprenkel royaal met je favoriete barbecue-rub.

Het volledige rek met ribben zal te groot zijn voor de Ninja Woodfire Grill, dus snij het doormidden.

Laat de ribben rusten terwijl je de grill verwarmt. Voor extra smaak kun je deze stap zelfs de avond ervoor doen en de rub echt in het vlees laten trekken.
- STAP DRIE: Voeg een bakje houtpellets toe aan de rookkast van de Ninja Woodfire Grill. Zet de grill op roken. Stel vervolgens de temperatuur in op 300F graden en de tijd op 2 uur.
- STAP VIER: Zodra de grill klaar is met ontsteken, voeg je de ribben toe aan de grill, leg ze naast elkaar en sluit het deksel. Rook gedurende 90 minuten.

- STAP VIJF: Bestrijk de ribben na 90 minuten met saus en rook nog 15 minuten. De interne temperatuur van de ribben moet ongeveer 205F graden bedragen.

NINJA PRO-TIP: U kunt uw halve ribbetjes aanpassen door verschillende sauzen op elke helft te gebruiken, of u kunt de ene helft droog laten en alleen saus op de andere helft aanbrengen.
- STAP ZES: Haal de ribben van de grill. Leg ze op een snijplank met de botjes naar boven. Snijd de ribben tussen de botten door. Voeg meer saus toe aan de bodems en zijkanten en besprenkel met wat meer rub.
Hoe babyruggen te serveren
Wacht met het snijden van je ribben tot net voordat je ze serveert. Zo drogen ze niet uit.

Babyruggen passen uitstekend bij klassieke aardappelsalade en gebakken bonen.
Opslag
Je kunt gerookte babyruggen maximaal een week in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook maximaal zes maanden invriezen.
Wanneer u babyruggen opwarmt, wikkel ze dan in een vochtige papieren handdoek en verwarm ze in de magnetron. Het keukenpapier helpt voorkomen dat ze uitdrogen.
Veel Gestelde Vragen
Het duurt bijna 2 uur om babyruggen te koken op een Ninja Woodfire Grill op 300F graden met de rookfunctie.
Wanneer je baby back ribs op een Ninja Woodfire Grill kookt, zijn ze sneller gaar dan op andere grills en vormen ze een geweldige bast vanwege de convectietechnologie.
Babyruggen zijn varkensvlees. Ze komen uit de rug of lendenen van het varken.
Meer gerookte recepten op de Ninja Woodfire Grill

Baby Back Ribs op een Ninja Woodfire Grill
Rook babyruggen die van het bot vallen op de Ninja Woodfire Grill in minder dan twee uur. Je gelooft de schors niet.
Ingrediënten
- 1 rek babyruggen
- 1 eetlepel gele mosterd
- 1 eetlepel barbecue wrijven
- 1/4 beker barbecuesaus
Instructies
-
Seizoen: Verwijder het membraan van de achterkant van de ribben. Wrijf alles in met gele mosterd. Voeg aan alle kanten barbecue rub toe. Snijd het rek doormidden. Laat rusten terwijl je de grill verwarmt.
-
Warmtegrill: Voeg een kopje pellets toe aan de Ninja Woodfire Grill-rookkast. Zet de functie op smoker, de temperatuur op 300F graden en de tijd op 2 uur. Druk op start.
-
Rook: Zodra de grill klaar is, leg je de twee helften ribben op de grill en sluit je het deksel. Rook gedurende 90 minuten.
-
Saus: Als je van pittige ribben houdt, smeer er dan saus over en blijf nog 15 minuten roken.
-
Plak: Haal van de gril. Leg ze op een snijplank zodat de botten naar boven wijzen en snij tussen elk bot door. Serveer met meer saus.
Notities
Voeding
Calorieën: 354kcalKoolhydraten: 8GEiwit: 27GVet: 23GVerzadigd vet: 8GMeervoudig onverzadigd vet: 4GEnkelvoudig onverzadigd vet: 10GTrans vet: 0.2GCholesterol: 98mgNatrium: 349mgPotassium: 404mgVezel: 0,4GSuiker: 6GVitamine A: 100IUVitamine C: 0.2mgCalcium: 62mgIjzer: 2mg
Deze schatting is gemaakt met behulp van een online voedingscalculator