Filet Mignon — Het voedsel van de liefde!

Rundvlees


Ga je uit of blijf je thuis voor het Valentijnsdiner? Ik blijf liever thuis omdat het moeilijk kan zijn om een ​​reservering te krijgen, of het restaurant biedt die avond alleen een vast menu aan. Mijn vrouw voelt dat wat we voor het avondeten gaan maken beter zal zijn dan wat we in een plaatselijk restaurant zouden krijgen.

Mijn Valentijnsdiner was geïnspireerd op de nieuwste steak die mij was toegestuurd door het bedrijf Holy Grail Steak. Ik dacht dat ik al hun steaks had geprobeerd op basis van hoeveel ik er vorig jaar had gekookt. Holy Grail Steak stuurde me een Eerste Filet Mignon. De USDA classificeert steaks in drie categorieën: select, choice en prime, waarbij prime van de hoogste kwaliteit is, gemeten aan de hand van marmering en andere factoren. De partner van Holy Grail Steak, zeggen ze, is de beste en meest consistente veehouder van het land met de zuiverste genetica die er is.

Holy Grail Steaks Aanbieding!

Ontvang 20% ​​korting Couponcode: BARBECUEBIBLE

Koop nu! »

Tijdens het epische Valentijnsdagdiner van vorig jaar werden de Wagyu-steaks van Holy Grail Steak op drie verschillende manieren gepresenteerd in mijn blog “3 sensationele recepten voor filet mignon”.

Eerste Filet Mignon

Eerste Filet Mignon

In de testkeuken van de Barbecuebible mag ik experimenteren met verschillende stukken biefstuk, koken op een assortiment van grills en rokers, en verschillende kooktechnieken uitproberen. Een techniek die mijn “go-to” is geworden voor dikke steaks (meer dan 1 inch dik) is de reverse-sear-methode.

Steaks

Ik hou van de reverse-sear-methode omdat het gelijkmatig koken bevordert. Het maakt me vrij om mijn bijgerechten te maken, omdat ik tijdens het roken niet boven de grill hoef te staan. Ik kan de temperatuur van de biefstuk in de gaten houden met een draadloze thermometer. Het laatste aanbraden duurt slechts enkele minuten per kant.

Een van mijn favoriete bereidingen is eenvoudig, maar smaakvol. Ik wikkel spek en salieblaadjes om de filet. Het is duidelijk dat het spek smaak toevoegt aan de filet, maar de eerste keer dat ik dit recept probeerde, was ik verrast hoe goed de salie samenging met de filet en het spek.

Voor het rookgedeelte van de reverse-sear-methode heb ik mijn Big Green Egg XL (BGE) ingesteld voor indirect grillen en twee stukjes eikenhout toegevoegd om houtrook te creëren. Normaal breng ik de filets gewoon op smaak met koosjer zout en versgemalen zwarte peper, maar deze keer gebruikte ik Steven’s Malabar Steak kruidenmix.

Malabarsteak Rub

Toen de BGE eenmaal 250 graden had bereikt, voegde ik de steaks toe. Nogmaals, ik hield de steaks in de gaten met een draadloze thermometer terwijl ik mijn bijgerechten klaarmaakte.

Zodra de steaks een interne temperatuur van 100 tot 110 graden hebben bereikt, haalt u ze uit de BGE en laat u ze rusten. Vervolgens heb ik de diffusorplaat verwijderd en de gietijzeren grillroosters erin gezet. De gietijzeren roosters zorgen voor een mooie dichtschroeiing van de filets en knapperigheid van het spek. Ik kookte de steaks 3 tot 4 minuten per kant om 135 tot 140 graden te bereiken voor medium-rare, en op de rand van medium voor mijn vrouw. De totale kooktijd voor de reverse-sear-methode kan langer zijn dan wanneer ik boven de grill zou moeten staan ​​en de steaks zou moeten omdraaien, maar ik denk dat de resultaten het waard zijn.

Prime Filet Mignon op de grill

De resultaten

De filets waren zo mals als je zou verwachten bij een filet, maar sappig. Deze filets hadden meer marmering dan welke biefstuk dan ook die je bij je plaatselijke supermarkt vindt. Het spek was knapperig en het voegde extra rokerigheid toe aan de filet. De salie zorgde voor een kruidige frisheid die het spek in evenwicht bracht en de smaak van de filet leek te verbeteren. De Malabar Steak-kruiden en de hoge hitte van de gietijzeren roosters zorgden voor een heerlijke en knapperige buitenkant waar ik van genoot, en het contrasteerde met de textuur van de sappige filet. Ik serveerde de filets met een paddenstoelen-erwtenrisotto.

Prime Filet Mignon Klaar

De steaks van de Heilige Graal stellen nooit teleur en zijn perfect als je indruk wilt maken op een speciaal iemand tijdens je volgende Valentijnsdagdiner.

Meer recepten voor Filet Mignon

Lees ook:

Ga dan naar de BBQ500 club Facebook. We hebben een geweldige community!

Meld je ook aan voor onze Up in Smoke-nieuwsbrief, zodat je geen blogs mist en speciale aanbiedingen ontvangt! PLUS krijg Raichlen’s Burgers! Pdf gratis!

Volg Steven verder Facebook, Twitteren, Reddit, InstagramEn TikTok!


We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Pinasgrill
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart