
Bij het bereiden van een gegrilde tri-tip op een gasgrill krijg ik de beste resultaten als ik de omgekeerde schroeimethode gebruik met directe en indirecte hitte.

Wat is tritip
Het tri-tip gebraad is een stuk vlees van de onderste entrecote in de vorm van een vreemde driehoek. Het kreeg zijn bekendheid in Santa Maria, Californië.
Deze snit heeft niet veel marmering zoals een ribeye, maar hij is nog steeds vrij mals en is heerlijk gerookt of gegrild.
Je kunt het driehoeksgebraad in zijn geheel grillen of roken en in stukjes snijden, of je kunt het gebraad in steaks snijden voordat je het grilt.
Overweeg de volgende keer dat je bij de vleesafdeling bent om de tri-tip te kiezen om een nieuwe heerlijke maaltijd te creëren.
Ingrediënten


Hoe een tri-tip te trimmen
Wanneer u een tri-tip braadstuk in de winkel koopt, moet het meeste bindweefsel en vet worden verwijderd, zodat u niet veel hoeft te trimmen.
Af en toe krijg ik echter een tri-tip met een beetje vet of een zilveren huid. Om het te verwijderen, steekt u de punt van uw mes onder de vetlaag en schuift u het langs het vlees. Zorg ervoor dat u beide zijden bijsnijdt, indien nodig.

Hoe tri-tip op een gasbarbecue te koken
Deze how-to geeft instructies voor het grillen van een tri-tip op een gasbarbecue. Bekijk mijn andere artikel om te leren hoe je een tri-tip in Santa Maria-stijl kookt op een houtskoolgrill.
Deze tri-tip wordt gekookt met behulp van de omgekeerde schroeimethode, wat betekent dat je begint met koken op indirecte hitte. Dan, net voordat het de gewenste mate van gaarheid heeft bereikt, beweeg je het over de directe hitte om dicht te schroeien.
PRO-TIP: Om uw propaangrill in te stellen met een indirecte warmtezone, zet u één brander op medium en laat u de andere brander(s) uit. Sluit het deksel en houd de thermometer in de gaten. U wilt dat het 350F graden leest. Als het te laag is, zet u de brander hoger. Als het te hoog is, zet u de brander lager.
- STAP EEN: Na het trimmen van je tri-tip, breng je beide kanten op smaak met een paar snufjes koosjer zout en grofgemalen zwarte peper. Voeg vervolgens aan beide kanten een dun laagje brisket rub of tri tip kruiden toe. Laat het gebraad op kamertemperatuur op het aanrecht rusten terwijl je de grill voorverwarmt tot 350F graden met een indirecte warmtezone.

- STAP TWEE: Zodra uw grill 350F graden heeft bereikt, plaatst u de gekruide tri-tip op de grill boven de indirecte hitte, het gebied van de grill waar de brander is uitgeschakeld. Sluit het deksel en laat het koken tot een interne temperatuur van ongeveer 100F graden. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

APPARATUUR PROS GEBRUIK: Om de interne temperatuur van de biefstuk te meten, gebruikt u een direct afleesbare digitale vleesthermometer zoals een Thermapen Een of Thermoworks Punt.
- STAP DRIE: Naarmate de tri-tip begint te koken, verandert de kleur en vormt zich een subtiele korst aan de buitenkant van het vlees. Zodra het een interne temperatuur van 100F graden heeft bereikt, verplaats het dan over directe hitte naar het grillrooster waar de brander is ingeschakeld.

- STAP VIER: Bak het 5-7 minuten per kant, één keer omdraaien.

- STAP VIJF: Zodra de interne temperatuur ongeveer 130F graden bereikt, of de gewenste temperatuur, verwijdert u deze van de grill. Leg het op een bakplaat en dek het losjes af met aluminiumfolie. Laat het 10-15 minuten rusten. De uiteindelijke temperatuur zal iets stijgen als het rust.

Hoe een tri-tip te snijden
Als het eenmaal heeft gerust, kun je de tri-tip in plakjes snijden. Voor de meest malse bite is het belangrijk om het vlees tegen de draad in te snijden.
Kijk naar de onderstaande afbeelding, je zou het graan of de scheuren in het vlees moeten kunnen zien (geïdentificeerd met de dikke pijlen). Ze reizen in verschillende richtingen voor dit driehoekige stuk rundvlees.
Je wilt dat je plakjes in de tegenovergestelde richting gaan dan die dikke pijlen.
Aan de hand van dit voorbeeld zou ik beginnen met het snijden van de rechterkant. Toen ik eenmaal in het midden was, sneed ik de linkerkant door.

Hoe gegrilde tri-tip te serveren
Gegrilde tri-tip is geweldig voor lunch of diner. Het is heerlijk met een simpele scheutje olijfolie en een snufje zeezout. Of je kunt het aankleden met chimichurri, een mix van verse kruiden, knoflook, azijn en olijfolie. Ik geniet echt van de chimichurri recept van Girl Carnivore.

Opslag
Je kunt overgebleven tri-tip gesneden of ongesneden bewaren. Plaats het gewoon in een luchtdichte container. Je kunt restjes tot 5 dagen in de koelkast bewaren of tot 6 maanden in de vriezer.
Helaas, als je tri-tip opwarmt in de magnetron, broodroosteroven of koekenpan, blijft het koken, daarom geniet ik er echt van om het koud te eten of het in recepten te verwerken, zoals mijn Champion Chili-recept met gerookte tri-tip.
Je kunt ook dunne plakjes op een hoagiebroodje leggen met mierikswortelsaus of stukjes of reepjes in taco’s gebruiken.
GCG Pro Pitmaster-tips
Veel Gestelde Vragen
Je kunt tri tip 60-90 seconden in de magnetron opwarmen. Je kunt het ook op een kleine bladpan plaatsen en in een oven van 300F graden plaatsen. Of u kunt een koekenpan op middelhoog vuur op het fornuis zetten en de plakjes in een enkele laag toevoegen.
Hoe goed een biefstuk wordt gekookt, hangt af van persoonlijke voorkeur. De beste manier om te zien of een tri-tip gaar is tot het gewenste niveau van gaarheid, is door een direct afleesbare thermometer vanaf de zijkant in het dikste deel van het vlees te steken. Als je het kookt tot 130-135F graden, zal het medium rood zijn.
Of je een tri-tip rookt of grilt, hangt ervan af of je het vlees een rokerige smaak wilt geven. Als je rook wilt toevoegen aan dit recept, dat op een gasgrill wordt bereid, gebruik dan een foliezakje met houtsnippers. Hickory- of eikenchips zijn geweldig met tri-tip.
Als je een tri-tip grilt op ongeveer 350F graden met behulp van de omgekeerde schroeimethode, duurt het ongeveer 45 minuten om tot medium rood te koken; 30 minuten op indirecte warmte en 10-15 minuten op directe warmte. Je kooktijd zal fluctueren, afhankelijk van hoe vaak je het deksel opent.

Gegrilde Tri Tip op een gasgrill
Bij het bereiden van een gegrilde tri-tip op een gasgrill krijg ik de beste resultaten als ik de omgekeerde schroeimethode gebruik met directe en indirecte hitte.
Instructies
-
Trimmen: Als het vlees zilvervlies of overtollig vet heeft, gebruik dan een fileermes om het te verwijderen (zie instructies hierboven).
-
Seizoen: Strooi zout, peper en brisket rub* aan beide kanten.
-
Warmtegrill: Zet een van de gasgrillbranders aan en laat de andere brander(s) uit. Sluit het deksel en pas het branderniveau aan totdat de grillthermometer ongeveer 350F graden aangeeft.
-
Grillen: Plaats de tri-tip op het grillrooster boven indirecte warmte, de brander die is uitgeschakeld. Sluit het deksel. Grill tot een interne temperatuur van 100F graden, wat ongeveer 30 minuten duurt.
-
Schroeien: Verplaats de tri-tip naar de kant met directe warmte van de grill, de kant met de brander aan. Grill ongeveer 5-7 minuten per kant tot een interne temperatuur van 130F graden.
-
Rest: Haal van de gril. Dek losjes af met folie. Laat 15 minuten rusten. Snijd tegen de draad in (zie instructies hierboven).
Notities
*Als je mijn brisket rub niet hebt, kun je een andere dry rub gebruiken of een combinatie van zout, peper en knoflookpoeder.
Voeding
Calorieën: 240kcalKoolhydraten: 1GEiwit: 31GVet: 12GVerzadigd vet: 4GMeervoudig onverzadigd vet: 1GEnkelvoudig onverzadigd vet: 6GCholesterol: 98mgNatrium: 468mgPotassium: 494mgVezel: 0.2GSuiker: 0.02GVitamine A: 19IUVitamine C: 0.1mgCalcium: 45mgIjzer: 3mg
Deze schatting is gemaakt met behulp van een online voedingscalculator