
Dit is de gemakkelijkste manier om langoesten aan de kook te brengen, omdat je geen grote pan met water nodig hebt. Dit recept gebruikt bevroren langoesten en een grill.
Een langoestenfeest geven is zo leuk, vooral als je het in zeer korte tijd op je grill kunt bereiden. En met dit recept kun je genoeg koken voor het hele blok of gewoon een kleine portie maken voor een leuke date night.

Wat is een langoesten kook?
Traditioneel houdt het koken van langoesten in dat langoesten, worst, aardappelen en maïs worden gekookt in een grote pan met pittige smaakmakers en enkele liters water aan de kook.
Zodra de ingrediënten klaar zijn met koken, worden ze uit de vloeistof gehaald en op een tafel met krantenpapier gegoten.
Dit recept is een beetje anders. Het gaat om allemaal dezelfde ingrediënten en traditionele smaakmakers uit New Orleans, maar het is een stuk eenvoudiger, want alles wat je nodig hebt is je grill.
Wat is langoesten en hoe smaakt het?
Een rivierkreeft is een schaaldier dat in het water leeft. In de Verenigde Staten worden ze meestal geoogst uit moerassen en rivieren in Louisiana.
Langoesten worden ook wel rivierkreeften, crawdads of mudbugs genoemd.
Net als een kreeft worden ze felrood als ze gaar zijn en het meeste vlees zit in de staart. En hoewel ze klauwen hebben, zijn de klauwen over het algemeen te klein om een aanzienlijke hoeveelheid vlees op te leveren.
Smaak van langoesten versus garnalen
Langoesten hebben een zoute, zoete smaak die lijkt op garnalen; hun textuur is echter anders. Terwijl garnalen delicater zijn, heeft langoestenstaartvlees iets meer kauwen, vooral het gedeelte dat aansluit op het hoofd. Het is wat steviger en vleziger.
Net als garnalen zijn langoesten erg mild en nemen ze de smaak aan van de smaakmakers die je tijdens het kookproces gebruikt.
Gebruik voor dit recept geen verse langoesten. U wilt langoesten die al gekookt en gekruid zijn. Het is niet humaan om levende langoesten op een grill te koken.

Hoe kook je een langoesten op de grill
Bij dit recept heb je geen grote pan water nodig. Het is veel gemakkelijker dan dat. In plaats daarvan wil je je grill met wat laten ontsteken Cowboy Houtskool Hardhout Briketten en verwarm het tot middelhoog vuur (375-400F graden) met een directe warmtezone.

Openbaarmaking: ik ben een betaalde ambassadeur voor Cowboy houtskool.

Het gerecht wordt in laagjes bereid. De aardappelen hebben het langst nodig om gaar te worden, dus die gaan eerst op de grill en daarna de rest van de ingrediënten.
- STAP EEN: Bereid alle ingrediënten voor. Ontdooi de bevroren langoesten in de koelkast gedurende minimaal 3 uur. Snijd de rode aardappelen doormidden. Snijd de maïskolven en worst in stukken van 2-inch.
- STAP TWEE: Breng de aardappelhelften en maïs op smaak met olijfolie en cajunkruiden.
- STAP DRIE: Leg de gekruide aardappelen op de grill met de snijkant naar beneden boven directe hitte. 15 minuten grillen.
- STAP VIER: Draai na 15 minuten de aardappelen om. Voeg de gekruide mais, stukjes worst en langoesten toe aan de grill. Laat 15 minuten koken, af en toe keren.
- STAP VIJF: Op dit punt moeten de aardappelen gaar zijn. De worst en mais moeten mooi verkoold zijn en de langoesten moeten goed doorwarmd zijn. Doe alles in een grote pot of emmer.
Hoe langoesten koken te serveren
De beste manier om gekookte langoesten te eten, is om er buiten van te genieten, want het kan nogal rommelig worden.
Begin met het bekleden van uw picknicktafel met slagers papier. Dit maakt het opruimen een stuk eenvoudiger. Zet op de beklede tafel wat emmers voor langoesten, veel keukenpapier en emmers koud bier of frisdrank.
Haal de langoesten, worst, maïs en aardappelen van de grill. Plaats ze in een grote bak zoals een kom, pot of emmer en giet ze direct op tafel.

Giet er wat gesmolten boter over voor extra smaak en voeg een paar partjes citroen toe aan de mix. Bestrooi alles met wat verse peterselie en een paar snufjes zout.
Hoe langoesten te eten
Hoewel langoesten ongeveer 4 centimeter lang zijn, bevindt het vlees zich meestal in de staart, die 1-2 centimeter lang is.
Om hele langoesten te eten, pak je de langoesten bij de kop en de staart vast en geef je er een draai aan. De staart moet loskomen van de rest van het lichaam en het vlees zal bloot komen te liggen.
Draai de staart ondersteboven en breek de schaal open. Je zou het vlees er zo uit moeten kunnen trekken.
Als optie kun je doen zoals ze in Louisiana en Mississippi doen en je kunt het hoofd zuigen. Om dit te doen, plaatst u het open uiteinde van het hoofd in uw mond en zuigt u de sappen op.
Dit klinkt misschien een beetje gek, maar de binnenkant bevat smaakmakers en een umami-bom van smaak uit de hepatopancreas van de schaaldier. die functioneert als een lever.
Opslag
U kunt restjes van uw gekookte langoesten 3-4 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte verpakking. Als je het opwarmt, verwarm dan eerst de aardappelen, omdat ze dichter zijn. De langoesten hebben minder dan een minuut nodig om op te warmen in de magnetron.
Je kunt restjes ook maximaal drie maanden invriezen.
GCG Pro Pitmaster-tips
Veel Gestelde Vragen
Plan bij het plannen van het koken van langoesten een half pond hele langoesten per persoon. Plan daarnaast 1 grote rode aardappel, een halve korenaar en ongeveer 10 cm worst per persoon.
Ja. Je kunt langoesten eten als je zwanger bent. Volgens de FDA, kunnen vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven wekelijks tussen de 8 en 12 ons zeevruchten consumeren die minder kwik bevatten. Langoesten behoren tot de beste keuzes voor zeevruchten, samen met kabeljauw, kreeft, zalm, sint-jakobsschelpen en garnalen.
Volgens de Ag Center van de Louisiana State University, bevatten langoesten weinig calorieën en vet en veel eiwitten, mineralen en omega-3-vetzuren, die het risico op hartaandoeningen en beroertes verminderen. Het Ag Center stelt dat ze ook een goede bron zijn van vitamine B12, niacine, ijzer, koper en selenium.
Er zijn verschillende manieren om voorgekookte langoesten te bereiden. De meeste diepgevroren langoesten zijn voorgekookt, wat betekent dat ze al zijn gekookt met smaakmakers en snel zijn ingevroren.
Begin met het ontdooien van de langoesten in de koelkast gedurende 3-6 uur. Vervolgens kunt u de langoesten 5 minuten in een pan met kokend water opwarmen. Verwarm ze 5 minuten in de magnetron. Of volg dit recept en verwarm de langoesten 15 minuten op een grill.
Je kunt bevroren langoesten vinden in supermarkten in het vriesgedeelte bij de andere bevroren zeevruchten. Ik kan het meestal het hele jaar door bij Wal-Mart vinden.

Langoesten koken op een grill
Dit is de gemakkelijkste manier om langoesten aan de kook te brengen, omdat je geen grote pan met water nodig hebt. Dit recept gebruikt bevroren langoesten en een grill.
Ingrediënten
- 6 rode aardappelen
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 3 maïskolven
- 16 ons andouille worst
- 3 pond diepgevroren voorgekookte langoesten ontdooid
- 1/4 beker boter gesmolten
- 1 eetlepel verse peterselie gehakt
- 1 citroen in partjes snijden
Instructies
-
Warmtegrill: Verwarm je grill tot 375-400F graden met directe hitte.
-
Voorbereiden: Snijd de rode aardappelen doormidden. Snijd de maïskolven en worst in stukken van 2-inch.
-
Seizoen: Breng de aardappelen en maïs op smaak met olijfolie en cajunkruiden.
-
Grillaardappelen: Leg de gekruide aardappelen op de grill met de snijkant naar beneden en kook gedurende 15 minuten.
-
Grill overige ingrediënten: Draai na 15 minuten de aardappelen om. Voeg de gekruide maïs, worst en ontdooide langoesten toe aan de grill. Laat nog 15 minuten koken, af en toe keren.
-
Lijntabel: Terwijl het eten aan het grillen is, bedek je een tafel met slagerspapier.
-
Overdracht: Als de aardappelen gaar zijn en de mais en worst mooi verkoold zijn en de langoesten goed zijn opgewarmd, doe je alles in een grote pan, kom of emmer.
-
Dienen: Giet de emmer met gekookte langoesten op de beklede tafel. Besprenkel met gesmolten boter. Strooi er wat gehakte verse peterselie over en voeg partjes citroen toe.
Notities
Andouille-worst is verpakt in een 13-ounce touwworst of in 12-ounce pakketten met kleinere schakels. Plan ongeveer 4 inch of 3 ons worst per persoon.
Ik maak dit graag op een houtskoolgrill met Cowboy Charcoal Hardwood Briquets.
Voeding
Calorieën: 575kcalKoolhydraten: 46GEiwit: 25GVet: 34GVerzadigd vet: 12GMeervoudig onverzadigd vet: 5GEnkelvoudig onverzadigd vet: 14GTrans vet: 0,5GCholesterol: 123mgNatrium: 749mgPotassium: 1471mgVezel: 5GSuiker: 7GVitamine A: 1015IUVitamine C: 32mgCalcium: 53mgIjzer: 3mg
Deze schatting is gemaakt met behulp van een online voedingscalculator