Perfect gerookte kippenvleugels – Girls Can Grill

Dit recept voor gerookte kippenvleugels maakt vleugels die van binnen sappig en rokerig zijn met een prachtige knapperige schil die we crave noemen.

Door Christie Vanover | Gepubliceerd 8 februari 2023 | Laatst bijgewerkt op 8 februari 2023

Als het gaat om het maken van geweldige knapperige gerookte kippenvleugels, gaat het meer om de techniek dan om het recept voor kippenvleugels.

schotel van gerookte kippenvleugels met wortelen en hete saus.

Het geheim van perfect gerookte vleugels

Toen BBQ-hall-of-famer Mike Mills zijn Memphis Championship BBQ-restaurants in Las Vegas had, bestelde ik altijd zijn vleugels. Ze waren perfect rokerig, met een heerlijk knapperige schil.

Gerookte en gegrilde kippenvleugels kunnen echt geweldig zijn, zoals die van Mike, of vochtig en ongewenst. Het hangt allemaal af van hoe je ze kookt.

Waarom zijn kippenvleugels soms zompig?

Kippenvleugels hebben nogal wat vet onder de huid. Als je dat vet tijdens het kookproces niet goed laat smelten, kookt het vlees te snel en blijft de schil rubberachtig.

Er zijn een paar manieren om dit te voorkomen. De lange methode is om de vleugels een nacht onafgedekt in een koelkast te laten rusten die is bestoven met bakpoeder of maizena.

Bezoek mijn Crispy Grilled Chicken Wings voor meer informatie over dat proces.

Een andere manier om de huid te maken, is door je vleugels te koken voordat je ze grilt. Het probleem met deze methode is dat vet smaak is. Als je de vleugels kookt, gaat al het vet verloren in het kokende water.

Dus ik gebruik graag de methode van Mike, namelijk om de vleugels 60-90 minuten op laag vuur te roken. Hierdoor kan het vet renderen. Het gesmolten vet smaakt de kip. En de kip neemt een geweldige rooksmaak op.

Ingrediënten

gerookte kippenvleugels ingrediënten: kippenvleugels, SPG en kippenrub.
 • Kippenvleugels: Je kunt hele kippenvleugels of flats en drums roken. Beide werken met dit recept.
 • Zout, peper, knoflook: Ik koop een voorgemengde mix van SPG van Spiceologymaar je kunt dit ook zelf maken, door gelijke delen koosjer zout, grofgemalen zwarte peper en gegranuleerde knoflook te combineren.
 • Kip Rub: Mijn bekroonde Chicken Rub is ontworpen voor alles wat met kip te maken heeft.
 • Saus: Je kunt je heerlijke kippenvleugels eten met gewoon wrijven of ze in je favoriete barbecuesaus of vleugelssaus gooien.

Vervangingen: Als je mijn kiprub niet hebt, kun je elke BBQ-rub of gevogeltekruiden gebruiken.

flessen BBQ-wrijvingen op zwarte achtergrond

Hoe u uw grill kunt instellen om kippenvleugels te roken

Gerookte kippenvleugels kunnen op elk type roker worden bereid, maar om de rooksmaak te krijgen, heb je houtblokken, pellets of chips nodig.

De sleutel is om de vleugels te koken op indirecte hitte bij een temperatuur van 225F graden, wat betekent dat er geen hete vlam of kolen onder de vleugels mogen zijn.

Houtskoolgrill: Voeg bij een kogelgrill alleen hete kolen toe aan één kant van de grill. Voeg bij een keramische kookplaat de diffusorplaat toe. Voeg een stuk hout toe aan de kolen net voordat je de kip toevoegt.

Pelletgrill: Voeg houtpellets toe en stel de temperatuur in op 225F graden. De grill heeft een diffuser, waardoor de warmte al indirect is.

Gasgrill: Draai een brander op medium. Laat de andere branders uit. Pas de brandertemperatuur aan totdat de grill 225F graden bereikt. Plaats een foliezakje gevuld met houtsnippers over de hete brander.

HOUTSOORT: Mijn favoriete houtsoorten voor het roken van kippenvleugels zijn appelhout, kersenhout of hickoryhout.

Hoe gerookte kippenvleugels te koken

 1. STAP EEN: Dep de vleugels droog met keukenpapier. Breng de vleugels op smaak met een dun laagje zout, peper en knoflook en Chicken Rub. Overdrijf het niet.
gekruide kippenvleugels op dienblad.

STAP TWEE: Plaats vleugels op de 225F-graden grill boven indirecte hitte en rook zonder om te draaien gedurende 60-90 minuten, of totdat de interne temperatuur 155F graden bereikt.

Kleinere vleugels zoals de flats zullen waarschijnlijk binnen een uur op temperatuur komen. Terwijl de drums of hele vleugels waarschijnlijk de volle 90 minuten in beslag nemen.

gekruide kippenvleugels op de grill boven indirecte hitte.

PRO-TIP: Als je een waterkoker of gasbarbecue gebruikt, zal er aan één kant van de grill meer hitte zijn. Om gelijkmatig te koken, draai je je vleugels, zodat ze allemaal worden blootgesteld aan de warmere en koelere gebieden.

Houd de vleugels vast of grill ze

Op dit moment heb je twee opties. Je kunt de vleugels op directe hitte grillen om ze meteen op te eten, of je kunt ze nog een dag in de koelkast of vriezer bewaren.

Dit is een geweldige restauranttip die Mike en Amy Mills delen in hun kookboek Prijs de reuzel.

Het is een heel slim idee om ze van tevoren te roken als je een heleboel gerechten klaarmaakt voor een groot feest.

Nadat ze klaar zijn met roken, raden de Mills aan om ze maximaal 5 dagen in de koelkast te bewaren of ze maximaal 3 maanden in te vriezen. Als je ze invriest, ontdooi ze dan eerst in de koelkast voordat je ze grilt.

Als je klaar bent, ga je naar de volgende stap.

vleugels roken op de grill.

Hoe kippenvleugels knapperig te maken

Nadat je vleugels zijn gerookt tot een interne temperatuur van 155F graden, is het tijd om ze krokant te maken. Om dit te doen, heb je directe warmte nodig, wat betekent dat je recht boven de kolen of hete branders kookt.

Houtskoolgrill: Voeg bij een kogelgrill meer kolen toe als dat nodig is. Verwijder bij een keramische kookplaat de diffusorplaat.

Pelletgrill: De meeste pelletgrills zijn altijd ingesteld met een indirecte warmtezone, maar je kunt de temperatuur opvoeren tot 425F graden om de warmte te krijgen die je nodig hebt.

Gasgrill: Laat de ene brander aan. Dat is de kant die je gebruikt voor de volgende stap.

 1. STAP EEN: Leg de kippenvleugels op de directe hitte en gril ze 2-4 minuten per kant, één keer omdraaien.
gerookte kippenvleugels op de grill.

Hoe weet je wanneer kippenvleugels klaar zijn?

Om ervoor te zorgen dat je vleugels sappig zijn, moet de interne temperatuur van de vleugels ongeveer 165F graden zijn.

Om dit te checken plaats je een instant read digitale vleesthermometer in het dikste deel van het vlees zonder het bot te raken.

Hoe gerookte kippenvleugels te serveren

Zodra je vleugels klaar zijn, kun je er een proeven. Als je denkt dat het wat meer smaak nodig heeft, voeg dan nog een lichte hoeveelheid rub toe.

Je kunt ook je vleugels in een grote kom gooien met je favoriete saus. Of om hotwings te maken, maak je eigen buffelvleugelsaus door 1 kopje Franks Hot Sauce te mengen met een stuk gesmolten boter.

Serveer op een schaal met een kant van ranchdressing, Blue Cheese Dip, selderij en wortelen.

schotel van gerookte kippenvleugels met wortelen en hete saus.

Opslag

Gekookte kippenvleugels kunnen 3-4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard.

Je kunt ze ook maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

GCG Pro Pitmaster-tips

 • Kruid je vleugels lichtjes
 • Rook op 225F graden tot een interne temperatuur van 155F graden
 • Grill een paar minuten op directe hitte, tot ze krokant zijn en minimaal 165F graden

Veel Gestelde Vragen

Hoe lang duurt het om kippenvleugels te grillen op een houtskoolgrill?

Het duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten om wings te roken en vervolgens te grillen op een houtskoolgrill. Begin met een rooktemperatuur van 225F graden en verhoog vervolgens het vuur tot 425F graden om ze op de grill af te maken.

Hoeveel kippenvleugels zitten er in een pond?

Elk pond kippenvleugels levert ongeveer 4 hele vleugels of 8 feestvleugels op (de gescheiden drummettes en flats)

Hoeveel kilo wings moet ik per persoon maken?

Dit varieert afhankelijk van wat je nog meer serveert. Als vleugels de ster van de maaltijd zijn met heel weinig kanten, plan dan 6 feestvleugels of 0,75 pond per persoon. Als vleugels slechts het voorgerecht zijn, plan dan 4 feestvleugels of een half pond per persoon.

Meer recepten voor kippenvleugels

Zijkanten voor kippenvleugels

Wil je nog meer geweldige grillrecepten en -tips? Abonneren naar mijn nieuwsbrief en volg me verder Facebook, Instagram En TikTok voor mijn laatste grillavonturen. Als je een recept maakt, zou ik het leuk vinden als je hieronder een opmerking en beoordeling achterlaat. Bedankt.

schotel van gerookte kippenvleugels met wortelen en hete saus.

Gerookte Kippenvleugels

Dit recept voor gerookte kippenvleugels maakt vleugels die van binnen sappig en rokerig zijn met een prachtige knapperige schil die we crave noemen.

Recept door Christie Vanover

Voorbereidingstijd 15 minuten

Kooktijd 1 uur 45 minuten

Porties 4

Instructies

 • Warmtegrill: Stel je grill in met een indirecte warmtezone en een temperatuur van 225F graden. (zie hierboven voor grilltips)

 • Seizoen: Breng de vleugels op smaak met een lichte laag SPG en Chicken Rub.

 • Rook: Leg de vleugels op de grill op indirecte warmte. Rook gedurende 60-90 minuten tot een interne temperatuur van 155F graden. Draai de vleugels af en toe, maar draai ze niet om.

 • Rooster aanpassen: Stel je grill zo af dat je een directe warmtezone hebt en een temperatuur van ongeveer 200 graden (zie hierboven voor grilltips).

 • Grillen: Leg de vleugels op de grill boven directe hitte. Grill 2-4 minuten per kant, één keer omdraaien. De interne temperatuur moet 165F graden bereiken.

 • Dienen: Breng op smaak met meer rub, indien nodig, of gooi in BBQ-saus of buffelsaus.

Notities

Kleinere vleugels zoals de flats zullen sneller gaar worden dan drummettes of hele vleugels.
Deze kippenvleugels kunnen van tevoren worden gerookt, tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard en op een later tijdstip worden gegrild. Lees het bericht hierboven voor meer informatie.

Voeding

Calorieën: 275kcalKoolhydraten: 1GEiwit: 23GVet: 20GVerzadigd vet: 6GMeervoudig onverzadigd vet: 4GEnkelvoudig onverzadigd vet: 8GTrans vet: 0.2GCholesterol: 94mgNatrium: 671mgPotassium: 198mgVezel: 0.1GSuiker: 0.03GVitamine A: 206IUVitamine C: 1mgCalcium: 25mgIjzer: 2mg

Deze schatting is gemaakt met behulp van een online voedingscalculator


Opscheppen over je barbecueDeel het door Instagram met #GirlsCanGrill

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Pinasgrill
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart