Dit recept voor gerookte kippenvleugels maakt vleugels die van binnen sappig en rokerig zijn met een prachtige knapperige schil die we crave noemen.
Door Christie Vanover | Gepubliceerd 8 februari 2023 | Laatst bijgewerkt op 8 februari 2023
Als het gaat om het maken van geweldige knapperige gerookte kippenvleugels, gaat het meer om de techniek dan om het recept voor kippenvleugels.
Het geheim van perfect gerookte vleugels
Toen BBQ-hall-of-famer Mike Mills zijn Memphis Championship BBQ-restaurants in Las Vegas had, bestelde ik altijd zijn vleugels. Ze waren perfect rokerig, met een heerlijk knapperige schil.
Gerookte en gegrilde kippenvleugels kunnen echt geweldig zijn, zoals die van Mike, of vochtig en ongewenst. Het hangt allemaal af van hoe je ze kookt.
Waarom zijn kippenvleugels soms zompig?
Kippenvleugels hebben nogal wat vet onder de huid. Als je dat vet tijdens het kookproces niet goed laat smelten, kookt het vlees te snel en blijft de schil rubberachtig.
Er zijn een paar manieren om dit te voorkomen. De lange methode is om de vleugels een nacht onafgedekt in een koelkast te laten rusten die is bestoven met bakpoeder of maizena.
Bezoek mijn Crispy Grilled Chicken Wings voor meer informatie over dat proces.
Een andere manier om de huid te maken, is door je vleugels te koken voordat je ze grilt. Het probleem met deze methode is dat vet smaak is. Als je de vleugels kookt, gaat al het vet verloren in het kokende water.
Dus ik gebruik graag de methode van Mike, namelijk om de vleugels 60-90 minuten op laag vuur te roken. Hierdoor kan het vet renderen. Het gesmolten vet smaakt de kip. En de kip neemt een geweldige rooksmaak op.
Ingrediënten
Vervangingen: Als je mijn kiprub niet hebt, kun je elke BBQ-rub of gevogeltekruiden gebruiken.
Hoe u uw grill kunt instellen om kippenvleugels te roken
Gerookte kippenvleugels kunnen op elk type roker worden bereid, maar om de rooksmaak te krijgen, heb je houtblokken, pellets of chips nodig.
De sleutel is om de vleugels te koken op indirecte hitte bij een temperatuur van 225F graden, wat betekent dat er geen hete vlam of kolen onder de vleugels mogen zijn.
Houtskoolgrill: Voeg bij een kogelgrill alleen hete kolen toe aan één kant van de grill. Voeg bij een keramische kookplaat de diffusorplaat toe. Voeg een stuk hout toe aan de kolen net voordat je de kip toevoegt.
Pelletgrill: Voeg houtpellets toe en stel de temperatuur in op 225F graden. De grill heeft een diffuser, waardoor de warmte al indirect is.
Gasgrill: Draai een brander op medium. Laat de andere branders uit. Pas de brandertemperatuur aan totdat de grill 225F graden bereikt. Plaats een foliezakje gevuld met houtsnippers over de hete brander.
HOUTSOORT: Mijn favoriete houtsoorten voor het roken van kippenvleugels zijn appelhout, kersenhout of hickoryhout.
Hoe gerookte kippenvleugels te koken
- STAP EEN: Dep de vleugels droog met keukenpapier. Breng de vleugels op smaak met een dun laagje zout, peper en knoflook en Chicken Rub. Overdrijf het niet.
STAP TWEE: Plaats vleugels op de 225F-graden grill boven indirecte hitte en rook zonder om te draaien gedurende 60-90 minuten, of totdat de interne temperatuur 155F graden bereikt.
Kleinere vleugels zoals de flats zullen waarschijnlijk binnen een uur op temperatuur komen. Terwijl de drums of hele vleugels waarschijnlijk de volle 90 minuten in beslag nemen.
PRO-TIP: Als je een waterkoker of gasbarbecue gebruikt, zal er aan één kant van de grill meer hitte zijn. Om gelijkmatig te koken, draai je je vleugels, zodat ze allemaal worden blootgesteld aan de warmere en koelere gebieden.
Houd de vleugels vast of grill ze
Op dit moment heb je twee opties. Je kunt de vleugels op directe hitte grillen om ze meteen op te eten, of je kunt ze nog een dag in de koelkast of vriezer bewaren.
Dit is een geweldige restauranttip die Mike en Amy Mills delen in hun kookboek Prijs de reuzel.
Het is een heel slim idee om ze van tevoren te roken als je een heleboel gerechten klaarmaakt voor een groot feest.
Nadat ze klaar zijn met roken, raden de Mills aan om ze maximaal 5 dagen in de koelkast te bewaren of ze maximaal 3 maanden in te vriezen. Als je ze invriest, ontdooi ze dan eerst in de koelkast voordat je ze grilt.
Als je klaar bent, ga je naar de volgende stap.
Hoe kippenvleugels knapperig te maken
Nadat je vleugels zijn gerookt tot een interne temperatuur van 155F graden, is het tijd om ze krokant te maken. Om dit te doen, heb je directe warmte nodig, wat betekent dat je recht boven de kolen of hete branders kookt.
Houtskoolgrill: Voeg bij een kogelgrill meer kolen toe als dat nodig is. Verwijder bij een keramische kookplaat de diffusorplaat.
Pelletgrill: De meeste pelletgrills zijn altijd ingesteld met een indirecte warmtezone, maar je kunt de temperatuur opvoeren tot 425F graden om de warmte te krijgen die je nodig hebt.
Gasgrill: Laat de ene brander aan. Dat is de kant die je gebruikt voor de volgende stap.
- STAP EEN: Leg de kippenvleugels op de directe hitte en gril ze 2-4 minuten per kant, één keer omdraaien.
Hoe weet je wanneer kippenvleugels klaar zijn?
Om ervoor te zorgen dat je vleugels sappig zijn, moet de interne temperatuur van de vleugels ongeveer 165F graden zijn.
Om dit te checken plaats je een instant read digitale vleesthermometer in het dikste deel van het vlees zonder het bot te raken.
Hoe gerookte kippenvleugels te serveren
Zodra je vleugels klaar zijn, kun je er een proeven. Als je denkt dat het wat meer smaak nodig heeft, voeg dan nog een lichte hoeveelheid rub toe.
Je kunt ook je vleugels in een grote kom gooien met je favoriete saus. Of om hotwings te maken, maak je eigen buffelvleugelsaus door 1 kopje Franks Hot Sauce te mengen met een stuk gesmolten boter.
Serveer op een schaal met een kant van ranchdressing, Blue Cheese Dip, selderij en wortelen.
Opslag
Gekookte kippenvleugels kunnen 3-4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard.
Je kunt ze ook maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
GCG Pro Pitmaster-tips
Veel Gestelde Vragen
Het duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten om wings te roken en vervolgens te grillen op een houtskoolgrill. Begin met een rooktemperatuur van 225F graden en verhoog vervolgens het vuur tot 425F graden om ze op de grill af te maken.
Elk pond kippenvleugels levert ongeveer 4 hele vleugels of 8 feestvleugels op (de gescheiden drummettes en flats)
Dit varieert afhankelijk van wat je nog meer serveert. Als vleugels de ster van de maaltijd zijn met heel weinig kanten, plan dan 6 feestvleugels of 0,75 pond per persoon. Als vleugels slechts het voorgerecht zijn, plan dan 4 feestvleugels of een half pond per persoon.
Meer recepten voor kippenvleugels
Zijkanten voor kippenvleugels
Gerookte Kippenvleugels
Dit recept voor gerookte kippenvleugels maakt vleugels die van binnen sappig en rokerig zijn met een prachtige knapperige schil die we crave noemen.
Instructies
-
Warmtegrill: Stel je grill in met een indirecte warmtezone en een temperatuur van 225F graden. (zie hierboven voor grilltips)
-
Seizoen: Breng de vleugels op smaak met een lichte laag SPG en Chicken Rub.
-
Rook: Leg de vleugels op de grill op indirecte warmte. Rook gedurende 60-90 minuten tot een interne temperatuur van 155F graden. Draai de vleugels af en toe, maar draai ze niet om.
-
Rooster aanpassen: Stel je grill zo af dat je een directe warmtezone hebt en een temperatuur van ongeveer 200 graden (zie hierboven voor grilltips).
-
Grillen: Leg de vleugels op de grill boven directe hitte. Grill 2-4 minuten per kant, één keer omdraaien. De interne temperatuur moet 165F graden bereiken.
-
Dienen: Breng op smaak met meer rub, indien nodig, of gooi in BBQ-saus of buffelsaus.
Notities
Deze kippenvleugels kunnen van tevoren worden gerookt, tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard en op een later tijdstip worden gegrild. Lees het bericht hierboven voor meer informatie.
Voeding
Calorieën: 275kcalKoolhydraten: 1GEiwit: 23GVet: 20GVerzadigd vet: 6GMeervoudig onverzadigd vet: 4GEnkelvoudig onverzadigd vet: 8GTrans vet: 0.2GCholesterol: 94mgNatrium: 671mgPotassium: 198mgVezel: 0.1GSuiker: 0.03GVitamine A: 206IUVitamine C: 1mgCalcium: 25mgIjzer: 2mg
Deze schatting is gemaakt met behulp van een online voedingscalculator