De perfect gegrilde chili-hond

Rundvlees


Wist je dat het op 23 februari National Chili Day is? Chili is een gerecht dat mensen samenbrengt, maar er zal een levendige discussie ontstaan ​​over de beste manier om chili te maken. Hoe je chili maakt, wordt vaak beïnvloed door waar je woont of bent opgegroeid. Bonen of geen bonen? Gewoon geserveerd in een kom, of over pasta, of op een hotdog?

De Chili Dog – Een beetje geschiedenis

Net als chili heeft de chili-hond regionale variaties. De traditionele chili dog wordt geserveerd in een broodje belegd met vlees chili of chili con carne en kaas. En dan is er de Coney-hond, een frankfurterworst in Europese stijl met een vleessaus, uien en mosterd.

Er zijn verschillende mensen en regio’s die beweren de chili-hond te hebben uitgevonden. Art Elkind (Los Angeles) beweert in 1939 de “Texas-style” chili dog te hebben uitgevonden. George Todoroff (Michigan) richtte in 1914 het restaurant Jackson Coney Island op en creëerde zijn beroemde recept voor Coney Island Chili Sauce.

Restaurants in Coney Island-stijl, populair in het noorden van de Verenigde Staten, zijn vernoemd naar de Coney Island-hotdog. Bill en Gust Keros van de American en Lafayette Coney Island-restaurants in Detroit creëerden naar verluidt hun eerste Coney Dog in 1910. In Ohio beweert Thomas Kiradjieff in 1922 de met Cincinnati-kaas bedekte Coney Island-hond te hebben uitgevonden. de eerste hotdog met chili- of vleessaus erover, de honden zijn niet weggegaan.

Ik moet bekennen dat ik nog nooit een chili-hond heb gegeten! Dus hier is mijn eerste poging om chili honden te maken.

Chilidogs grillen

Ik wil de Holy Grail Steak Company voor het sturen van hun Amerikaans Wagyu chili hondenpakket om mijn chili-hond te maken. Het bevatte acht Amerikaanse Wagyu-rundvleeshotdogs, twee pond Tajima Amerikaans Wagyu-rundergehakt en een pakket met in Santa Carota afgewerkte filet mignon-tips. Ik verwachtte dat de combinatie van zachte en zoete Carota-afgewerkte filettips en het gemarmerde Wagyu-gehakt mijn chili naar een nieuw niveau zou tillen.

Chili Dog Pack van Holy Grail

Holy Grail Steaks Aanbieding!

Ontvang 20% ​​korting Couponcode: BARBECUEBIBLE

Koop nu! »

Er is een basisrecept voor chili dat ik volg, maar soms pas ik het aan en pas ik de hitte (kruidigheid) aan, afhankelijk van wie ik serveer. Ik voeg meestal bonen toe aan mijn chili, maar viltbonen zijn misschien te veel bovenop de hotdog. Ik wilde ook niet dat de bonen afleidden van het malse en smaakvolle vlees in de chili.

Ik begon met het bruinen van het rundergehakt in een koekenpan en liet het vervolgens uitlekken op keukenpapier. Terwijl het gehakt bruin werd, heb ik het gekruid met wat van mijn zelfgemaakte chili-rub: het bestaat uit koosjer zout, zwarte peper, gerookte paprika, ancho-chilipoeder, cayennepeper, komijn en koriander.

Vervolgens sneed ik de punt van de filet in kleinere stukjes zodat ze gemakkelijker te eten zijn en bovenop de hotdog passen. De filettips waren snel bruin. Ik zweette twee in blokjes gesneden uien in een gietijzeren pot en kruidde ze met extra chili-rub.

Chili op de barbecue

Ik deed het rundergehakt en de filettips terug in de pot en voegde toen drie blikjes (14,5 ounce elk) tomatenblokjes toe. Van een blikje chipotle-chili’s in adobo voeg ik drie eetlepels van de adobo-saus toe, evenals vier chilipepers, zonder zaadjes en grof gehakt.

Om de chili een rokerig aroma te geven, heb ik de gietijzeren pot naar mijn Big Green Egg XL (BGE) verplaatst om 2 tot 3 uur te laten sudderen.

Ik grilde de hotdogs, legde ze in de beboterde en geroosterde broodjes en bestrooide ze met de chili. Ik bedekte elke chili-hond met cheddarkaas en plaatste ze vervolgens terug in de BGE om de kaas te laten smelten.

Chili honden

De resultaten

De hotdogs hadden de snap waar ik van geniet als ik in een hotdog bijt. De hotdog had een lekkere vlezige smaak. De chili had wat warmte, een rokerig aroma en was niet overweldigend. De filettips waren zacht en vanwege hun grootte voegden ze een andere textuur toe aan de chili in vergelijking met het rundergehakt.

De broodjes waren knapperig en boterachtig. De kaas was romig en hielp alles bij elkaar te houden.

Voltooide Chili Dogs

Ik heb het gevoel dat mijn eerste chili-hond een succes was. Hoe ga je je volgende chili-hond naar een hoger niveau tillen?

Recepten voor hotdogs

Lees ook:

Ga dan naar de BBQ500 club Facebook. We hebben een geweldige community!

Meld je ook aan voor onze Up in Smoke-nieuwsbrief, zodat je geen blogs mist en speciale aanbiedingen ontvangt! PLUS krijg Raichlen’s Burgers! Pdf gratis!

Volg Steven verder Facebook, Twitteren, Reddit, InstagramEn TikTok!


We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Pinasgrill
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart